Novosti

14.6.2021.

Obavijest o otvorenom savjetovanju o Nacrtu Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Sveta Nedelja

Općina Sveta Nedelja otvorila je savjetovanje s javnošću o Nacrtu Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Sveta Nedelja.

Nacrt Programa i ostalu dokumentaciju možete pronaći na poveznici https://www.sv-nedelja.hr/savjetovanje/grupa/2021-otvorena

Savjetovanje je otvoreno od 15. lipnja do zaključno 14. srpnja 2021. godine.

Javnost se može uključiti popunjavanjem i dostavom priloženog obrasca.


11.6.2021.

Najava prve, konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća Općine Sveta Nedelja - srijeda, 16.6.2021. godine

Vezani dokumenti
Tip Naziv Opis
Poziv

8.6.2021.

U PETAK TRETIRANJE DIVLJEG KESTENA

U PETAK TRETIRANJE DIVLJEG KESTENA

Obavještavamo Vas da će se u petak 11.06.2021. godine vršiti tretiranje divljeg kestena na području Općine Sveta Nedelja.19.5.2021.

OBAVIJEST VODOVODA LABIN d.o.o.

OBAVIJEST VODOVODA  LABIN d.o.o.

Sa početkom priprema za turističku sezonu započelo je i pojačano punjenje/održavanje bazena. Molimo sve korisnike da prilikom punjenja bazena obrate pažnju na brzinu punjenja kako ne bi remetili redovnu vodoopskrbu.

Ujedno molimo sve korisnike da svako veće odstupanje (npr. pad tlaka..), jave Vodovodu.

Unaprijed zahvaljujemo.14.5.2021.

SVEČANO OTVOREN NOVI DIO GROBLJA U NEDEŠĆINI

„Realizacija projekta „Proširenje groblja „Nedešćina“ rezultat je kvalitetne sinergije upravitelja groblja K.D. 1. MAJ-a d.o.o. LABIN i vlasnika groblja Općine Sveta Nedjelja. Zajedničkom investicijom osigurali smo dovoljno kapaciteta za naredne godine i vjerujemo da će mještani biti zadovoljni napravljenim, a prije svega da će biti mirniji znajući da imaju gdje ispratiti drage pokojnike na vječni počinak, što je, na žalost, sastavni dio naših života." - izjavio je direktor 1.MAJ-a Donald Blašković. 

Tom prigodom obnašateljica dužnosti Irene Franković izjavila je da je groblje u Nedešćini dugogodišnja želja žitelja, te da je ona sada i ostvarena u suradnji Općine sa 1. maj d.o.o. i izvođačem radova.

  Povodom otvorenja velečasni Mirko Vukušić blagoslovio je groblje te naveo kako je ono veoma bitno za dostojanstvo čovjeka.

Radove je izvodio obrt "Rakos", a uključivali su rušenje dotrajalog zida, izgradnju novog pristupnog puta, izgradnju novih ogradnih zidova i staza, te gradnju novih 89 ukupnih mjesta u tri reda i 26 grobnica. Općina je financirala radove na proširenju vrijedne 739.988,50 kuna bez PDV-a, a 1.MAJ gradnju novih ukupnih mjesta i grobnica u iznosu od 327.543,85 kuna s PDV-om.“


12.5.2021.

ASFALTIRANE CESTE, POSTAVLJENA NOVA RASVJETNA TIJELA I PROMETNA OGLEDALA U OPĆINI SVETA NEDELJA

Na području Općine Sveta Nedelja u prvom kvartalu izvršeno je niz radova kojima je poboljšana komunalna infrastruktura i povećana sigurnost u prometu.

U naselju Cere izvršena je rekonstrukcija nerazvrstane ceste te je postavljen novi asfalt, a planirano se nastavlja asfaltirati u naseljima Šumber, Štrmac i Ružići, sve sukladno naručenim radovima.  

Također, ugovoreni izvršitelj, redovno održava sve nerazvrstane ceste i makadamske puteve cijele općine brinući da se istima prometuje nesmetano.

Postavljena su nova rasvjetna tijela u naseljima Šumber, Pilj, Pustić, Marići, Nedešćina, a dodatnim prometnim ogledalima osigurane su prometnice u naseljima Tagici, Matijašići, Marići, Vrećari, Šumber, Ružići, Nedešćina.7.5.2021.

U SUBOTU I NEDJELJU MOBILNO RECIKLAŽNO DVORIŠTE U NEDEŠĆINI

U SUBOTU I NEDJELJU MOBILNO RECIKLAŽNO DVORIŠTE U NEDEŠĆINI

U subotu i nedjelju 08. i 09. svibnja 2021. godine stanovnicima Općine Sveta Nedelja na raspolaganju je mobilno reciklažno dvorište (MRD) za odlaganje selektivnog otpada na lokalitetu u naselju Nedešćina kod špine.

Radno vrijeme je od 10,00 do 17,00 sati, a za građane je predaja otpada besplatna. Snalaženje olakšava radnik 1.MAJ-a koji dežura kraj MRD-a.

Dopušteno je odložiti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.


Općina Sveta Nedelja

  • Nedešćina 103
    52231 Nedešćina
  • Telefon: 052 865-631, 052 865-008
  • Fax: 052 865-600
  • Email: info@sv-nedelja.hr
ISO certifikat Općine Sveta Nedelja