Novosti

22.7.2024.

Obavijest u povodu održavanja javne manifestacije – tradicionalne fešte „Petangošt“ u Šumberu dana 5. kolovoza 2024. godine

Obavještavaju se i ujedno pozivaju sve zainteresirane fizičke i pravne osobe koje svojim učešćem   žele   obogatiti   sadržaj   javne   manifestacije  –  tradicionalne  fešte   „Petangošt“ u Šumberu koja će se održati dana 5. kolovoza 2024. godine da svoje zahtjeve za privremenim korištenjem  javne  površine  za  postavljanjem  privremenih  objekata  i naprava (štandova) te prateće opreme podnesu Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Sveta Nedelja do  dana 1. kolovoza 2024. godine.

 

Zahtjevi se mogu predati neposredno u pisarnici Općine Sveta Nedelja ili se mogu poslati poštom na adresu Općina Sveta Nedelja, 52231 Nedešćina, Nedešćina 103.

 

Sve obavijesti vezano uz podnošenje zahtjeva i dokumentacije koja se podnosi uz isti mogu se dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Sveta Nedelja na broj: 052 865 631. 


18.7.2024.

Sufinanciranje nabavke radnog materijala i školskog pribora za školsku 2024/2025. godinu

Općina Sveta Nedelja sufinancira nabavku radnog materijala i školskog pribora za školsku 2024./2025. godinu.

Učenice i učenici osnovnih škola koji imaju prebivalište na području Općine Sveta Nedelja ostvaruju pravo na financijsku pomoć u iznosu od 50,00 eura u svrhu nabavke radnog materijala i školskog pribora.

Radni materijal i školski pribor moći će se nabaviti u trgovini Liber Domini d.o.o. iz Labina, Zelenice 8, sukladno dostavljenom popisu učenica i učenika koji ostvaruju pravo na sufinanciranje školskog pribora, u periodu od 25. srpnja do 30. rujna 2024. godine.

Sredstva za nabavku školskog pribora osigurana su u Proračunu Općine Sveta Nedelja za 2024. godinu.


15.7.2024.

Besplatan autobus za djecu do Rapca

Od ponedjeljka 15. srpnja 2024. počinje prometovati besplatan autobus za svu djecu na području Općine Sveta Nedelja do Rapca, financiran od strane Općine Sveta Nedelja.

Općina Sveta Nedelja želi olakšati svim roditeljima u pogledu organizacije prijevoza djece na kupanje.

Besplatan autobus prometuje od ponedjeljka do petka u periodu od 15. srpnja do 09. kolovoza 2024. godine.

Autobus polazi prema sljedećem rasporedu:

Šumber 11:00
Sv.Martin 11:10
Snašići 11:20
Nedešćina 11:30
Vrećari 11:35
Štrmac 11:45

Iskrcaj u Rapcu je na autobusnoj stanici iznad hotela Sanfior. Povratak iz Rapca je u 19:00 sati.


10.7.2024.

Najava 24. redovne sjednice Općinskog vijeća Općine Sveta Nedelja - ponedjeljak, 15. srpnja 2024. godine


4.7.2024.

Obavijest o otvorenom savjetovanju s javnošću o Nacrtu Odluke o načinu upravljanja i korištenja sportskih građevina u vlasništvu Općine Sveta Nedelja

Nacrt Odluke o načinu upravljanja i korištenja sportskih građevina u vlasništvo Općine Sveta Nedelja kao i obrazac za sudjelovanje u savjetovanju možete pronaći na web stranici Općine Sveta Nedelja,  Savjetovanje s javnošću, Otvorena savjetovanja, 2024. godina.


3.7.2024.

Obavijest o otvorenom savjetovanju s javnošću o Nacrtu Programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Općine Sveta Nedelja za 2024. godinu

Nacrt Plana Programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Općine Sveta Nedelja za 2024. godinu kao i obrazac za sudjelovanje u savjetovanju možete pronaći na web stranici Općine Sveta Nedelja,  Savjetovanje s javnošću, Otvorena savjetovanja, 2024. godina.


14.6.2024.

Projekt "Bojanka za sreću: promocija mentalnog zdravlja kroz likovno stvaralaštvo za odrasle"

Projekt "Bojanka za sreću: promocija mentalnog zdravlja kroz likovno stvaralaštvo za odrasle"


7.6.2024.

Predstavljen projekt Nedelja outdoor

Nadogradnja i promocija pješačkih i biciklističkih staza Svete Nedelja

Turistička zajednica Općine Sveta Nedelja ima odlične predispozicije za razvoj cikloturizma i zahvaljujući sredstvima Fonda za nedovoljno razvijena područja i kontinent u 2024. uredit će novu stazu trasom nekadašnje boksitne pruge koja je kretala od Šumbera, istaknula ja danas na medijskoj konferenciji načelnica Općine Sveta Nedelja, Irene Franković.

Nedelja outdoor novi je projekt TZO Sveta Nedelja  koji će uključit niz aktivnosti od uređenja i čišćenja pješačkih i bike staza, besplatnih vođenih tura do medijske kampanje na stranim tržištima. Projekt je sufinanciran od strane Općine Sveta Nedelja u iznosu od 10.000, 00 eura te Hrvatske turističke zajednice i TZIŽ u iznosu od 9.305,00 eura, sredstvima Fonda za nedovoljno razvijena područja i kontinent.

Sam naslov projekta „Nedelja outdoor“ je zapravo igra riječi koji sugerira da će se nedjeljom nešto održavat u Svetoj Nedelji, a cilj je i ponuda dodatnog rekreativnog sportskog sadržaja za vikende.

Nova staza zasigurno će značajno doprinijeti samoj ponudi, i nakon uspješnice Staza Kaliće i bukalete bit će to novi motiv dolaska u destinaciju. Staza je gotovo cijelim djelom ostala pod vlasništvom Republike Hrvatske, tako da njen trag ne prolazi privatnim posjedima, što olakšava projektiranje same staze. Ona se danas koristi na dijelovima kao put za mještane, a cilj je stazu uredit i označit. Veliki zahtjev u stvaranju staze bit će sanacija divljih odlagališta koji su nastajali kroz gotovo pet desetljeća te je otpad djelomično zakopan ispod zemlje. Službena inaugaracija nove pješačke staze planira se u jesen.

U sklopu projekta odrađena je već jedna tura stazom Kalića i bukalete povodom svjetskih dana voda a u programu su 2 biciklističke ture: jedna ove nedjelja 26.5. stazom „Tragom rudara i kamenih skulptura“ te 9.6. Baronovom stazom.  

Planira se izrada kvalitetnih fotografija i videa outdoor ponude na brojnim atraktivnim lokacijama na području Svete Nedelje koji će poslužiti u nadolazećoj kampanji.  

Direktorica Turističke zajednice, Bianca Dagostin, istaknula je kako je u izradi nove staze suradnja s lokalnim dionicima vrlo dobra te kako su uključeni u planiranje staze osobito Farma Drijade koja se nalazi na tom potezu. Zaključila je kako unatoč tome što Sveta Nedelja mala općina ima puno toga za ponudit u sklopu svog enogastronomskog i outdoor proizvoda ali i kulturnog turizma osvrnuvši se na nadolazeći 45. Mediteranski kiparski simpozij u Parku skulptura Dubrova. Projektom se želi privući nove posjetitelja ali i na lokalnoj razini promovirati zdrav život i boravak na otvorenom.


7.6.2024.

Najava bike ture Baronova staza 9.6.2024.

Najava bike ture Baronova staza 9.6.2024.

Turistička zajednica Općine Sveta Nedelja poziva vas da istražite puteve plemićkih obitelji i provozate svoje bicikle Baronovom Stazom na besplatnoj bike turi 9. lipnja 2024. s početkom u 10 sati na Stadionu u Nedešćini.

Za sudjelovanje je obavezna prijava do zaključno 7. lipnja 2024. godine. Minimalna dob za sudjelovanje je 14 godina, maloljetnici obavezno moraju bit u pratnji odrasle osobe. Broj sudionika ograničen te je na pola ture osigurana okrijepa i piće u agroturizmu Kaštel Pineta.

 Prijava putem linka  https://forms.gle/fqEbcahKhzZRCqMx9

 

Besplatne ture dio su projekta Nedelja outdoor kojim se želi dodatno promovirati biciklističke i pješačke staze sadržajima upravo nedjeljom, kao savršenog dana u tjednu za aktivnosti na otvorenom. U cilju promocije izrađen je i video Nedelja outdoor koji će biti i dio kampanje koja je u tijeku na slovenskom tržištu. Autor videa je Noel Miletić.

 

 

 

Organizatori ture su Bike Centar Rabac i TZO Svete Nedelja.Za dodatne informacije obratite se putem elektroničke pošte na  tzo.svetanedelja@gmail.com ili telefonski na broj 0993534223 . Tijekom vožnje obavezno je nošenje kacige. Staza je duga 27 kilometara, elevacije 430 m te je srednje zahtjevna. Tura prati Baronova staza koja uključuje asfalt i makadam. Postoji mogućnost najma bicikla uz naplatu u dogovoru s Bike centrom Rabac.

 

 

Besplatne vođene bike ture Svetom Nedeljom i izrada promotivnog videa dio su projekta Nedelja Outdoor koji je sufinanciran od strane Fonda za turističke nedovoljno razvijena područja i kontinent te Općine Sveta Nedelja. 


15.5.2024.

Otvoren natječaj za prijam u službu u Jedinstveni upravni odjel Općine Sveta Nedelja

Javni natječaj objavljen je u Narodnim novinama br. 56/24.

Na ovoj web stranici pod Info: Natječaji nalazi se tekst Javnog natječaja te Opis poslova radnog mjesta, podaci o plaći, načinu obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti, te pravni i drugi izvori za provjeru znanja i sposobnosti.


Općina Sveta Nedelja

  • Nedešćina 103
    52231 Nedešćina
  • Telefon: 052 865-631, 052 865-008
  • Fax: 052 865-600
  • Email: info@sv-nedelja.hr
ISO certifikat Općine Sveta Nedelja