Novosti

10.7.2023.

Obavijest o otvaranju savjetovanja s javnošću o Nacrtu Pravilnika o provedbi jednostavne nabave

Općina Sveta Nedelja otvara savjetovanje s javnošću o Nacrtu Pravilnika o provedbi jednostavne nabave.

Nacrt Pravilnika o provedbi jednostavne nabave i obrazac za sudjelovanje u savjetovanju možete pronaći na poveznici: https://www.sv-nedelja.hr/savjetovanje/grupa/2023-otvorena


7.7.2023.

Sufinanciranje nabavke školskog pribora za školsku 2023./2024. godinu

Općina Sveta Nedelja sufinancira nabavku školskog pribora za školsku 2023./2024. godinu.

Učenice i učenici osnovnih škola koji imaju prebivalište na području Općine Sveta Nedelja ostvaruju pravo na financijsku pomoć u iznosu od 30,00 eura u svrhu nabavke školskog pribora.

Školski pribor moći će se nabaviti u trgovini Liber Domini d.o.o. iz Labina, Zelenice 8, sukladno dostavljenom popisu učenica i učenika koji ostvaruju pravo na sufinanciranje školskog pribora, u periodu od 10. srpnja do 29. rujna 2023. godine.

Sredstva za nabavku školskog pribora osigurana su u Proračunu Općine Sveta Nedelja za 2023. godinu.

Vezani dokumenti
Tip Naziv Opis
Odluka o sufinanciranju

7.7.2023.

Općina Sveta Nedelja nagradila najuspješnije učenike

Općina Sveta Nedelja nagradila najuspješnije učenike

Za 24 najuspješnijih učenika Osnovne škole „Vitomir Širola - Pajo“ Nedešćina, koji su sudjelovali na županijskim natjecanjima, natjecanjima višeg ranga ili smotrama, te učenike osmog razreda koji su svih osam godina postigli odličan uspjeh održan je 06. srpnja 2023. godine tradicionalni, svečani prijem u multifunkcionalnoj dvorani Općine Sveta Nedelja. Najuspješnije je učenike, uz prisustvo ravnateljice škole i njihove mentore, primila načelnica Irene Franković. Nagrađene je učenike predložilo Učiteljsko vijeće OŠ "Vitomir Širola- Pajo" Nedešćina, a nagrađeni su poklon bonom u iznosu od 50,00 eura u svrhu nabavke školskog pribora.

„Lijepo vas je vidjeti u ovolikom broju, jer vi na natjecanjima predstavljate i školu i našu lokalnu zajednicu, te vam se zahvaljujem što nas predstavljate u najboljem svijetlu.

Obrazovanje je je važan segment Općine Sveta Nedelja te osim što se financiraju tri produžena boravka, stipendiraju svi studenti i učenici, svake se godine i doniraju određena sredstva školi pa su se kroz godine nabavili laptopi, m:bootovi i ostala sredstva koja vam pomažu u nastavnom procesu. Područna škola u Svetom Martinu se obnavlja, a Općina Sveta Nedjelja će dio potrebnih sredstava donirati školi za novi inventar.

Kako ne bismo razgovarali samo o školi, najavljujem da je i ovog ljeta, od 17.srpnja do 11.kolovoza, osiguran besplatni autobus za Rabac koji će prolaziti kroz Šumber, Sveti Martin, Snašići, Nedešćinu i Štrmac. Iskoristite ljeto za more i odmor i po nove uspjehe u novoj školskoj godini.“ – rekla je u svom obraćanju Načelnica Irene Franković.

Nagrađeni učenici su: Sara Vojić, Veronika Franković, Fabiana Martinčić, Klara Špodnjak, Angelina Pifar, Ella Tomanjik, Filip Balaban, Jospip Mandić, Leonarada Rukavina, Paola Golja, Ivona Zupičić, Gaetano Anton Batelić, Mia Vretenar, Nikolna Banišić, Paola Banišić, Daria Radičanin, Sara Bernaz, Ana Fonović, Dalen Kurpejović, Saira Murtić, Emina Ramić, Mario Lizzul, Dita Blažina, Lana Rukavina.

Mentori nagrađenih učenika: Erna Okanović Višković, Chiara Kiršić, Ksenija Knapić, Vedrana Hrelja Zupan, Moris Peruško, Suzana Cvijić Jeremić, Marina Hrvatin, Zdravka Prnić, Hazim Bećirović, Elvis Vickić i Vedrana Barić.


30.6.2023.

Obavijest o područjima bez napajanja električnom energijom

Zbog radova na SN mreži na području Nedešćine i na području Šumbera neće biti napajanja električnom energijom dana 04.07.2023 . u trajanju od 12:00 do 14:00 sati.


26.6.2023.

Obavijest o radovima na cesti od Vineža do raskrižja Cere

9.6.2023.

Poziv na manifestaciju „Skokom do mora“ u Nedešćinu uz Miu Dimšić i Malvazija band

Poziv na manifestaciju „Skokom do mora“ u Nedešćinu uz Miu Dimšić i Malvazija band

Kako bi prigodno obilježili kraj školske godine i početak ljeta Općina Sveta Nedelja organizira gastromanifestaciju „ Skokom do mora“  u petak 16.06.2023. sa početkom u 18:00 h na školskom igralištu OŠ Vitomir Širola Pajo u Nedešćini.

Premijerno izdanje ove manifestacije obogatit će priredba učenika škole te i brojne sportske igre koje pripremaju suradnici na projektu iz OŠ Vitomir Širola Pajo. Pored brojnih aktivnosti ribarske tematike najmlađe posjetitelje će razveseliti edukativna dječja predstava „Dobre Navike“ – Teatar Naranča.

Cilj projekta povećat je razinu informiranosti stanovnika Općine Sveta Nedelja i okolice o ribarskoj baštini ovog područja, potaknuti ih da dodatno uvrste ribu u svoju prehranu te predstaviti manifestaciju na temu ribarske tradicije kao novi turistički proizvod.

Za posjetitelje je osigurana i ribarska marenda uz izvrstan izbor jela sočnih domaćih srdela i kalmara te brodeta sa palentom. To je MORE okusa koji ne želite propustiti!  

U daljnjem programu ove manifestacije jedan od iščekivanijih događaja je svakako koncert Mije Dimšić i Malvazija banda koji će zabavljati prisutne u večernjim satima.

Općina Sveta Nedelja u sklopu projekta također organizira za učenike OŠ Vitomir Širola Pajo edukativan posjet Aquariumu Pula čiji je cilj neposredno terensko educiranje djece o vrstama organizama koji nastanjuju Jadransko more, važnosti očuvanja raznolikosti morskog ribljeg fonda te razvoj ekološke svijesti kod djece.

Zabilježite petak - 16.06. 2023. u svoje kalendare i pridružite nam uz glazbu, hranu i druženje dok se opraštamo od još jedne školske godine.

 

Projekt „ Skokom do mora“ je prijavljen na natječaj FLAG-a Alba iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu, a nositelj projekta je Općina Sveta Nedelja.

Ovaj događaj sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.


6.6.2023.

Odluka o dodjeli sredstava za sufinanciranje programa javnih potreba u socijalnoj skrbi i poljoprivredi Općine Sveta Nedelja za 2023. godinu koje provode udruge

Općinska načelnica Općine Sveta Nedelja donijela je dana 6. lipnja 2023. godine Odluku o dodjeli sredstava za sufinanciranje programa javnih potreba u socijalnoj skrbi i poljoprivredi Općine Sveta Nedelja za 2023. godinu koje provode udruge, koju odluku možete pronaći na poveznici
https://svnedelja.blob.core.windows.net/articles/3UJU2QLQ7M14Y1O08N7N3FZURGIXSM.pdf


23.5.2023.

Obavijest o otvorenim savjetovanjima s javnošću

Općina Sveta Nedelja otvara savjetovanja s javnošću o:

- Nacrtu Odluke o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina na području Općine Sveta Nedelja

- Nacrtu Provedbenog plana unapređenja zaštite od požara na području Općine Sveta Nedjelja za 2023. godinu

Javno savjetovanje provodi se u razdoblju od 24. svibnja 2023. do 22. lipnja 2023. godine.

Nacrt Odluke i Nacrt Provedbenog plana te obrasce za sudjelovanje u savjetovanju možete pronaći na poveznici: https://www.sv-nedelja.hr/savjetovanje/grupa/2023-otvorena


11.5.2023.

Obavijest o otvaranju savjetovanja s javnošću o Nacrtu Plana zaštite od požara za područje Općine Sveta Nedelja

Općina Sveta Nedelja otvara savjetovanje s javnošću o Nacrtu Plana zaštite od požara za područje Općine Sveta Nedelja.

Nacrt Plana zaštite od požara za područje Općine Sveta Nedelja i obrazac za sudjelovanje u savjetovanju možete pronaći na poveznici: https://www.sv-nedelja.hr/savjetovanje/grupa/2023-otvorena


Općina Sveta Nedelja

  • Nedešćina 103
    52231 Nedešćina
  • Telefon: 052 865-631, 052 865-008
  • Fax: 052 865-600
  • Email: info@sv-nedelja.hr
ISO certifikat Općine Sveta Nedelja