Općina Sveta Nedelja

Novosti


3.4.2020.

Obavijest Stožera civilne zaštite Općine Sveta Nedelja

Dežurstvo Stožera CZ Općine Sveta Nedelja bit će organizirano u subotu 4.travnja 2020.  od 10.00 do 12.00 sati, iznimno za hitne slučajeve, odnosno neće se izdavati Propusnice za nabavku hrane i osnovnih potrepština.

 

NAPOMENA: Propusnice za ulazak i izlazak iz područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju se od 2.travnja putem sustava e-Propusnice (epropusnice.gov.hr) odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnik obiteljske medicine i nadležni stožer civilne zaštite na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu zbog kojeg se propusnice izdaju.

Samo Iznimno, mještani koji nemaju pristup sustavu e-Građanin / e-Propusnicama, mogu predati zahtjev Stožeru CZ Općine Sveta Nedelja kao i do sada, ispunjavanjem postojećeg Zahtjeva i uputiti isti isključivo na e-mail info@sv-nedelja.hr, a izdavati će se putem e-maila na e-mailove podnositelja Zahtjeva navedenog u samom zahtjevu.

Osobna dostava zahtjeva Stožeru CZ Općine Sveta Nedelja kao i osobno preuzimanje e-propusnica ograničava se na najmanju moguću mjeru.

Tehničku ili korisničku podršku vezanu uz e-Propusnice, možete dobiti putem slijedećih kontakta: e-pošta: epropusnice@uprava.gov.hr  (0-24 h)

Telefon: 0800 8090 (od 8 do 17 sati)

 


2.4.2020.

Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 1.travnja 2020. je donio Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj kojom je omogućeno građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav).

Sustav e-propusnice dostupan je na adresi https://epropusnice.gov.hr


2.4.2020.

Nabava namirnica i lijekova

Ponekad pomažemo mi drugima, a nekad trebamo primiti pomoć!


Obavještavamo Vas da ne morate izlaziti u nabavu namirnica i lijekova, možete ostati doma i čuvati svoje zdravlje i tako pomoći i drugima da se ne zaraze virusom Covid 19.

Gradsko društvo Crvenog križa Labin dostavlja neophodne namirnice i lijekove.

Namirnice i lijekove dostavljaju:

-          osobama starije životne dobi 60+ (samačka domaćinstva)

-          osobama u samoizolaciji s valjanim rješenjem

-          osobama koje ne mogu izaći iz svojih kuća zbog bolesti

-          redovnim korisnicima socijalnog programa Crvenog križa i ostalim građanima u potrebi.

Ako trebate pomoć u dostavi namirnica i lijekova, nazovite Crveni križ na broj telefona 052 209-484.

Volonteri ne naplaćuju uslugu dostave robe, već se plaća samo iznos računa za traženu robu.

Volonteri Crvenog križa na raspolaganju su od 10,00 do 18,00 sati.

29.3.2020.

Obavijest Stožera civilne zaštite Općine Sveta Nedelja

Zahtjevi koji nisu u potpunosti ispunjeni, odnosno nisu navedeni detaljni razlozi za propust iz Općine Sveta Nedelja u drugu JLS (općinu, grad), neće biti obrađeni.


27.3.2020.

Obavijest Stožera civilne zaštite Općine Sveta Nedelja

Obavještavaju se svi podnositelji zahtjeva za izdavanjem Propusnica,  a čije je izdavanje u nadležnosti Stožera civilne zaštite Općine Sveta Nedelja da će se Propusnice tijekom vikenda izdavati isključivo u iznimnim i hitnim slučajevima, isključivo jednom članu obitelji / jednoj osobi po predmetnoj obitelji / domaćinstvu, a samo u iznimnim slučajevima i više članova domaćinstva. U subotu i nedjelju neće se izdavati Propusnice koje uključuju odlazak u nabavku namirnica i osnovnih potrepština

Dežurstvo Stožera civilne zaštite Općine Sveta Nedelja bit će organizirano u subotu 28.ožujka i nedjelju 29. ožujka  u vremenu od 10.00 do 12.00 sati.

 


24.3.2020.

Obavjest - IZDAVANJE PROPUSNICA

Stožer civilne zaštite Općine Sveta Nedelja, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, poziva sve mještane Općine Sveta Nedelja koji imaju potrebu za propusnicama da podnesu zahtjev za izdavanjem iste.

 Stožer propusnice za izlazak i ulazak s područja prebivališta ili stalnog boravka (npr. Nedešćina - Labin) izdaje iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, samo za jednog člana kućanstva, obzirom da je smisao propusnica ograničenje kretanja.

 Obrazac zahtjeva objavljen je u prilogu ove obavijesti te se, u skladu s propisanim mjerama s ciljem sprečavanja širenja bolesti COVID-19, mole mještani da zahtjeve prvenstveno šalju elektronskom poštom, na slijedeće e-mailove: info@sv-nedelja.hr.

 Slijedom takvih zahtjeva, skenirane propusnice bit će i izdane elektronskim putem, povratno na e-mail s kojeg je zahtjev primljen. Podnositelj zahtjeva može propusnicu imati u elektroničkom obliku, u primjerice pametnom telefonu, te je ona važeća uz predočenje osobnog dokumenta s fotografijom.

 

IZNIMNO, samo za građane koji zahtjev ne mogu dostaviti elektronskom poštom, ispred zgrade Općine bit će dostupni obrasci zahtjeva i zaprimanje istih u vremenu od 08:00 do 12:00 dežurstva općinske službe. 

 Propusnice će u slučaju opravdanosti zahtjeva biti izdavane u najkraćem mogućem roku.

 


Vezani dokumenti
Tip Naziv Opis
Zahtjev za izdavanjem propusnice

24.3.2020.

Obavijest Stožera civilne zaštite Općine Sveta Nedelja

Stožer civilne zaštite Općine Sveta Nedelja izdaje propusnice za izlazak i ulazak s područja prebivališta ili stalnog boravka (npr. Nedešćina-Labin) u slučajevima vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

 

Zbog poštivanja svih propisnih mjera s ciljem sprečavanja širenja bolesti COVID-19, zahtjevi za izdavanje propusnica od 24. ožujka 2020. godine zaprimat će se isključivo putem e-maila: info@sv-nedelja.hr.  Propusnice će se izdavati također putem e-maila s kojeg je zahtjev zaprimljen.

 

Građani propusnicu mogu imati u elektroničkom obliku, primjerice u pametnom telefonu, te je ona važeća uz predočenje osobnog dokumenta s fotografijom.

 

Obrazac zahtjeva za propusnicu u slučajevima vitalnih obiteljskih razloga (poput skrbi za djecu ili starije i slično) i u slučaju kupnje hrane i osnovnih potrepština već je objavljen.

 

Propusnice će se izdavati samo na osnovu ispunjenog obrasca u prilogu.

 

S obzirom da je smisao propusnica ograničenje kretanja, propusnice za kupnju hrane i osnovnih potrepština izdavat će se samo jednom članu kućanstva.

 

Molimo osobe starije od 60 godina (samačka domaćinstva), one koje ne mogu iz kuća zbog bolesti i ostale građane u potrebi, kojima nema tko obaviti kupnju, da se jave na dežurni broj Crvenog križa Labin – 052 209 484 (od 10 do 18 sati).

 

Također, molimo građane za pridržavanje ovih uputa i strpljenje, jer će zahtjevi biti rješavani redoslijedom zaprimanja u što kraćem roku.

 

Napomena:

 

Propusnice će se izdati svim podnositeljima koji zadovoljavaju uvjete.

 

Propusnicu ne smiju tražiti osobe kojima su određene mjere karantene/samoizolacije te one koje pokazuju simptome COVID-19.

 

Propusnice se izdaju pod materijalnom i krivičnom odgovornošću istinosti unesenih podataka i postupanja. 

 

Stožer civilne zaštite Općine Sveta Nedelja vodi evidenciju izdanih propusnica.

 Općina Sveta Nedelja

  • Nedešćina 103
    52231 Nedešćina
  • Telefon: 052 865-631, 052 865-008
  • Fax: 052 865-600
  • Email: info@sv-nedelja.hr