Novosti

10.11.2023.

Više od 40 tisuća eura za obnovu prostora Hitne

Više od 40 tisuća eura za obnovu prostora Hitne

Danas je u prostorijama Grada Labina službeno potpisan ugovor o sufinanciranju obnove prostora Hitne medicinske pomoći (ispostava Labin)  u gradu Labinu.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, Glorija Paliska, načelnica Općine Raša. Irene Franković, načelnica Općine Sv. Nedelja, Roman Carić, načelnik Općine Kršan, Dean Močinić, načelnik Općine Pićan te ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, Tatjana Čemerikić, dr.med.spec.

Potpisivanju je nazočio glavni medicinski tehničar Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Edin Hodžić

Radi se o ugovoru vrijednom 41.315,29 eura kojim Grad i Općine Labinštine zajednički financiraju radove na obnovi prostora Hitne medicinske službe u Labinu. Sukladno broju stanovnika po zadnjem popisu iz 2021. godine određeni su postotci sufinanciranja ovog ugovora te tako Grad Labin sudjeluje s 50% iznosa, odnosno 20.657,65 eura , Općina Raša, Općina Sv. Nedjelja i Općina Kršan s po 14% cjelokupnog iznosa ili 5.784,14 eura i Općina Pićan s 8% ili 3.305,22 eura.

Ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu istarske županije, Tatjana Čemerikić, dr.med.spec., izrazila je veliku zahvalu i zadovoljstvo nastavkom odlične suradnje s lokalnim zajednicama na Labinštini i istaknula kako je upravo ovaj ugovor i donacija nešto što će znatno olakšati rad djelatnicima hitne medicine u Labinu, kao i uljepšati samu vizuru zgrade koja je zaista u dotrajalom stanju. Zgrada je inače u vlasništvu Istarskih domova zdravlja u kojoj je smještena ispostava Labin, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu.

„Upravo ovo ulaganje svih Općina i Grada nastavak je onoga što činimo svake godine kada izdvajamo značajna sredstva za nadstandard hitne medicinske pomoći na Labinštini. Valja istaknuti kako svake godine sufinanciramo s velikim iznosima dodatne timove hitne pomoći kako bi unatoč činjenici da resorno Ministarstvo iste ne osigurava godinama, a za njima postoji realna potreba, našim sugrađanima osigurali skrb kakvu zaslužuju. Ovo je još jedan dodatak kojim rješavamo vanjski izgled zgrade, kao i potrebnu nadstrešnicu i određena ulaganja u interijer, a znamo kako će kroz par godina Hitna u Labinu, ali i u ostalih šest istarskih gradova dobiti svoje nove i moderne zgrade za što smo već osigurali i dogovorili mjesto izgradnje.“ – istaknuo je gradonačelnik Valter Glavičić


6.11.2023.

Obavijest o otvorenom savjetovanju s javnošću o Nacrtu Plana djelovanja u području prirodnih nepogoda za 2024. godinu za područje Općine Sveta Nedelja

Općina Sveta Nedelja otvorila je savjetovanje s javnošću o Nacrtu Nacrtu Plana djelovanja u području prirodnih nepogoda za 2024. godinu za područje Općine Sveta Nedjelja.

Nacrt Plana djelovanja kao i obrazac za sudjelovanje u savjetovanju možete pronaći na poveznici: https://www.sv-nedelja.hr/savjetovanje/grupa/2023-otvorena


3.11.2023.

Objava Natječaja za člana uprave trgovačkog društva 1. MAJ d.o.o. Labin

U privitku objavljujemo Natječaj za člana uprave trgovačkog društva 1. MAJ d.o.o. Labin.Vezani dokumenti
Tip Naziv Opis
Natječaj

25.10.2023.

Obavijest korisnicima mirovine

Vezani dokumenti
Tip Naziv Opis
Obavijest
Tiskanica

23.10.2023.

Obavijest o otvorenom savjetovanju s javnošću o Nacrtu Smjernica za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite na području Općine Sveta Nedelja za razdoblje od 2024. do 2027. godine

Općina Sveta Nedelja otvorila je savjetovanje s javnošću o Nacrtu Smjernica za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite na području Općine Sveta Nedelja za razdoblje od 2024. do 2027. godine.

Nacrt Smjernica kao i obrazac za sudjelovanje u savjetovanju možete pronaći na poveznici:

https://www.sv-nedelja.hr/savjetovanje/grupa/2023-otvorena20.10.2023.

Realiziran projekt nadogradnje i uređenja staze Kalića i bukalete

Realiziran projekt nadogradnje i uređenja staze Kalića i bukalete

TZO Sveta Nedelja u partnerstvu s Općinom Sveta Nedelja te uz financijsku podršku Istarske županije, Upravnog odjela za turizam, realizirala je projekt nadogradnje i uređenja staze Kalića i bukalete.

U sklopu projekta postavljene su 3 informativne table na potezu staze na lokaciji Akvedot, izvor Rupica i lokva Dužica. Informativne table sadrže osnovne informacije o stazi, poruke o pravilnom zbrinjavanju otpada u cilju zaštite okoliša te QR kod za aplikaciju Staze kalića i bukalete. Aplikacija je svojevrsni virtualni vodič koja sadrži zanimljivosti o stazi i o Svetoj Nedelji te su tekstovi raspoloživi na 4 jezika (hrvatski, engleski, njemački i talijanski).

S obzirom da dio staze prolazi kraj lokve Dužica koja se nalazi na privatnom posjedu Lorete Licul, ovim putem se TZO Sveta Nedelja zahvaljuje vlasnici što je omogućila da staza prolazi tim djelom te što je dopustila postavljanje table na atraktivnoj lokaciji.

U cilju uređenja staze održane su dvije košnje u travnju i rujnu, te je u suradnji s BK Jurazini u proljeće očišćena lokva Mrguda.

Informativne table i virtualni vodič, predstavljeni su u sklopu promotivne šetnje koja je održana povodom svjetskog dana turizma 1.10. u sklopu programa Upravnog odjela za Turizam IŽ.

Nadogradnja staze doprinosi samoj infrastrukturi staze kao i njenoj promociji. Iz turističke zajednice tako ističu da su u 2023. zabilježeni brojni posjeti staze osobito od strane vikend gostiju te planinarskih društva.

Projekt nadogradnje i uređenja staze Kalića i bukalete sufinanciran je od strane Istarske županije, Upravnog odjela za Turizam, u iznosu od 5.300,00 eura.


20.10.2023.

Održana manifestacija More na Dubrove

Održana manifestacija More na Dubrove

U subotu, 14. listopada održana je manifestacija „More na Dubrove“ koja je dio istoimenog projekta Turističke zajednice Općine Sveta Nedelja.

U sklopu manifestacije provedene su dvije dječje kreativne radionice akademske kiparice Mie Knežević i Cirkusa Nit.  Posjetiteljima je besplatno podijeljeno ukupno 450 ribljih porcija koje su pripremali lokalni agroturizmi Cerovac, Giovanna Allegra i Kaštel Pineta.

Na događaju su prezentirani i rezultati projekta. Učenici škole OŠ Vitomir Širola Poja u Nedešćini i Svetom Martinu, te djeca iz PO Vrećari DV Pjerina Verbanac sudjelovali su u rujnu u edukativnim radionicima na temu ribarske baštine i zaštite okoliša te je na Dubrovi postavljena izložba nastalih radova. 

Osmišljena je i realizirana tematska i edukativna brošura „More na Dubrove“ na temu ribarske baštine i zaštite i očuvanja ekosustava, za čiji je sadržaj angažirana Ana Tavić, dok je za dizajn  bila zadužena Klaudia Barbić. 

Najmlađi posjetitelji manifestacije mogli su uživati u dvije edukativne predstave „Clown morski show“ cirkusa Martinius i „Morska pustolovina“ cirkusa Nit.

Dugoročna svrha projekta „More na Dubrove“ je pridonijeti valorizaciji i očuvanju ribarske baštine općine Sveta Nedelja i područja FLAG-a Alba provedbom mjera podizanja svijesti  stanovništva, posebno djece, o tradicionalnom ribarskom identitetu Svete Nedelje i važnosti zaštite okoliša. Projekt je nastojao utjecati na područje FLAG-a povećanjem razine informiranosti stanovnika, posebno djece, posjetitelja i okolice o ribarskoj baštini i zaštiti okoliša. 

Projekt „More na Dubrove“ ostvario je financijsku potporu iz natječaja Mjere „2.2.1. Potpora za aktivnosti promocije, marketinga i očuvanja ribarske/maritimne baštine te promicanja održivog ribarstva i akvakulture ribarstvenog područja“ Flaga Alba.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Turističke zajednice Općine Sveta Nedelja.

  13.10.2023.

Obavijest o zatvaranju dijela javne ceste kroz naselje Nedešćina

Obavještavaju se svi sudionici u prometu da će zbog održavanja javne manifestacije – prigodnog sajma   dana  16.  listopada  2023.  godine   (ponedjeljak),  a  koji  se  održava u povodu tradicionalnog blagdana “16. Otobra” u Nedešćini te u povodu obilježavanja Dana Općine Sveta  Nedelja,  biti  zatvorena za promet vozilima dionica ŽC 5081 koja prolazi kroz naselje Nedešćina i to na potezu od raskrsnice kod Špine do mjesnog trga.

Navedena dionica bit će zatvorena  u vremenu od 08:00  do 21:00 sati dana 16. listopada 2023. godine.  

U tom vremenu koristit će se zaobilazni pravci te će se promet odvijati prema posebnoj privremenoj regulaciji prometa koju će koordinirati djelatnici prometne policije Policijske uprave Istarske, Policijske postaje Labin te redarska služba organizatora.

Molimo za razumijevanje i pojačani oprez u prometu.


12.10.2023.

Izrada Prometne studije za uspostavu mreže linija javnog županijskog linijskog prijevoza putnika u Istarskoj županiji

Vezani dokumenti
Tip Naziv Opis
Priopćenje za javnost
Poveznica na anketu

Općina Sveta Nedelja

  • Nedešćina 103
    52231 Nedešćina
  • Telefon: 052 865-631, 052 865-008
  • Fax: 052 865-600
  • Email: info@sv-nedelja.hr
ISO certifikat Općine Sveta Nedelja