Novosti


29.3.2020.

Obavijest Stožera civilne zaštite Općine Sveta Nedelja

Zahtjevi koji nisu u potpunosti ispunjeni, odnosno nisu navedeni detaljni razlozi za propust iz Općine Sveta Nedelja u drugu JLS (općinu, grad), neće biti obrađeni.


27.3.2020.

Obavijest Stožera civilne zaštite Općine Sveta Nedelja

Obavještavaju se svi podnositelji zahtjeva za izdavanjem Propusnica,  a čije je izdavanje u nadležnosti Stožera civilne zaštite Općine Sveta Nedelja da će se Propusnice tijekom vikenda izdavati isključivo u iznimnim i hitnim slučajevima, isključivo jednom članu obitelji / jednoj osobi po predmetnoj obitelji / domaćinstvu, a samo u iznimnim slučajevima i više članova domaćinstva. U subotu i nedjelju neće se izdavati Propusnice koje uključuju odlazak u nabavku namirnica i osnovnih potrepština

Dežurstvo Stožera civilne zaštite Općine Sveta Nedelja bit će organizirano u subotu 28.ožujka i nedjelju 29. ožujka  u vremenu od 10.00 do 12.00 sati.

 


24.3.2020.

Obavjest - IZDAVANJE PROPUSNICA

Stožer civilne zaštite Općine Sveta Nedelja, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, poziva sve mještane Općine Sveta Nedelja koji imaju potrebu za propusnicama da podnesu zahtjev za izdavanjem iste.

 Stožer propusnice za izlazak i ulazak s područja prebivališta ili stalnog boravka (npr. Nedešćina - Labin) izdaje iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, samo za jednog člana kućanstva, obzirom da je smisao propusnica ograničenje kretanja.

 Obrazac zahtjeva objavljen je u prilogu ove obavijesti te se, u skladu s propisanim mjerama s ciljem sprečavanja širenja bolesti COVID-19, mole mještani da zahtjeve prvenstveno šalju elektronskom poštom, na slijedeće e-mailove: info@sv-nedelja.hr.

 Slijedom takvih zahtjeva, skenirane propusnice bit će i izdane elektronskim putem, povratno na e-mail s kojeg je zahtjev primljen. Podnositelj zahtjeva može propusnicu imati u elektroničkom obliku, u primjerice pametnom telefonu, te je ona važeća uz predočenje osobnog dokumenta s fotografijom.

 

IZNIMNO, samo za građane koji zahtjev ne mogu dostaviti elektronskom poštom, ispred zgrade Općine bit će dostupni obrasci zahtjeva i zaprimanje istih u vremenu od 08:00 do 12:00 dežurstva općinske službe. 

 Propusnice će u slučaju opravdanosti zahtjeva biti izdavane u najkraćem mogućem roku.

 


Vezani dokumenti
Tip Naziv Opis
Zahtjev za izdavanjem propusnice

24.3.2020.

Obavijest Stožera civilne zaštite Općine Sveta Nedelja

Stožer civilne zaštite Općine Sveta Nedelja izdaje propusnice za izlazak i ulazak s područja prebivališta ili stalnog boravka (npr. Nedešćina-Labin) u slučajevima vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

 

Zbog poštivanja svih propisnih mjera s ciljem sprečavanja širenja bolesti COVID-19, zahtjevi za izdavanje propusnica od 24. ožujka 2020. godine zaprimat će se isključivo putem e-maila: info@sv-nedelja.hr.  Propusnice će se izdavati također putem e-maila s kojeg je zahtjev zaprimljen.

 

Građani propusnicu mogu imati u elektroničkom obliku, primjerice u pametnom telefonu, te je ona važeća uz predočenje osobnog dokumenta s fotografijom.

 

Obrazac zahtjeva za propusnicu u slučajevima vitalnih obiteljskih razloga (poput skrbi za djecu ili starije i slično) i u slučaju kupnje hrane i osnovnih potrepština već je objavljen.

 

Propusnice će se izdavati samo na osnovu ispunjenog obrasca u prilogu.

 

S obzirom da je smisao propusnica ograničenje kretanja, propusnice za kupnju hrane i osnovnih potrepština izdavat će se samo jednom članu kućanstva.

 

Molimo osobe starije od 60 godina (samačka domaćinstva), one koje ne mogu iz kuća zbog bolesti i ostale građane u potrebi, kojima nema tko obaviti kupnju, da se jave na dežurni broj Crvenog križa Labin – 052 209 484 (od 10 do 18 sati).

 

Također, molimo građane za pridržavanje ovih uputa i strpljenje, jer će zahtjevi biti rješavani redoslijedom zaprimanja u što kraćem roku.

 

Napomena:

 

Propusnice će se izdati svim podnositeljima koji zadovoljavaju uvjete.

 

Propusnicu ne smiju tražiti osobe kojima su određene mjere karantene/samoizolacije te one koje pokazuju simptome COVID-19.

 

Propusnice se izdaju pod materijalnom i krivičnom odgovornošću istinosti unesenih podataka i postupanja. 

 

Stožer civilne zaštite Općine Sveta Nedelja vodi evidenciju izdanih propusnica.

 
19.3.2020.

Obavijest Gradskog društva Crvenog križa Labin

Vezani dokumenti
Tip Naziv Opis
Obavijest Gradskog društva Crvenog križa Labin Slijedom ukazane potrebe uslijed širenja zaraze virusom Covid 19, a s ciljem zadovoljenja svih potreba naših građana otvorena je telefonska linija 052-209-484, GDCK Labin na koju možete dobiti sve potrebne informacije i tražiti potrebnu pomoć. Detaljnije u privitku

19.3.2020.

Odgađa se podjela uskrsnih bonova

U brizi za najosjetljiviju skupinu  sugrađana, a to su  u prvom redu umirovljenici, te u svrhu sprečavanja širenja epidemije bolesti COVID-19, uzrokovane koronavirusom, Općina Sveta Nedelja, Grad Labin te općine Kršan, Pićan i Raša odgađaju podjelu tradicionalnih uskrsnih bonova svojim umirovljenicima i domaćicama.

 

Slijedom toga Općina Sveta Nedelja, Grad Labin i općine Labinštine će uskrsne bonove dijeliti zajedno s bonovima uoči božićnih blagdana.

 

Sigurni smo da ćemo do tada odgovornim ponašanjem svakoga od nas i zajednice u cjelini pobijediti virus koji nam je u tako kratko vrijeme promijenio životne navike.

 Općina Sveta Nedelja

  • Nedešćina 103
    52231 Nedešćina
  • Telefon: 052 865-631, 052 865-008
  • Fax: 052 865-600
  • Email: info@sv-nedelja.hr
ISO certifikat Općine Sveta Nedelja